Buitenwereld versus binnenwereld.

Met het geluid van de krekels en een warm windje waaiend tegen mijn zwetende rug, tik ik deze woorden op het toetsenbord. Vanuit een zonnig en heet zuid Spanje schrijf ik mijn tweede gastblog. Afgelopen maand reed ik vanuit Nederland naar Noord Frankrijk, vandaar uit ging ik naar het zuiden van Spanje en met het noorden van Portugal in het verschiet, via Frankrijk weer terug. Onderweg wachtten me verrassingen, fijne plekken en … de liefde. Het is een hele reis. De inspiratie komt tijdens alle etappes in grote golven naar me toe, ik hoef maar een stap te verzetten of een nieuw verhaal dient zich aan.

Mijn leven is momenteel erg avontuurlijk, maar het zal me niet verbazen dat er ook van alles beweegt voor degenen onder jullie die meer honkvast zijn.Een jaar van beweging

2020 is het jaar waarin veel gebeurt en waarin veel aan het licht komt. Dit gebeurt zowel in het grote plaatje als op het persoonlijke vlak. Immers, dat wat zich binnen in jou afspeelt, zie je gespiegeld buiten jezelf. Dat geldt voor de kleine omgeving om je heen, maar ook voor het allergrootste, wereldwijde perspectief.

De mensheid als collectief heeft momenteel te maken met een grote shift in bewustzijn. Zelfs wanneer je je daar niet of nauwelijks van bewust bent, krijg je er dit jaar mee te maken. Het gaat aan niemand voorbij. COVID 19 werkt als een katalysator en een vergrootglas; het maakt kristalhelder waar iedereen staat, hoe de verhoudingen zijn, wie er wel of niet authentiek is, wie er wel of niet vrij is in geest, wat je normen en waarden zijn. Kortom, alles wat er toe doet in het leven, komt dit jaar aan bod.


Energetische verschuivingen in de omgeving

Als nomade is het voor mij momenteel heel goed zicht- en voelbaar hoe de externe omgeving invloed heeft op je interne welzijn. Nederland ademt bijvoorbeeld een heel andere sfeer en energie dan het zuiden van Spanje en Portugal. Terwijl ik in Nederland was, bezocht ik dagelijks natuurplekken. Dit was voor mij noodzakelijk om mezelf zowel fysiek, mentaal en emotioneel gezond te houden.

Hoezeer je zelf ook in balans bent, externe omstandigheden hebben wel degelijk invloed op hoe je je voelt. En de natuur werkt helend. Vooral in een land als Nederland, waar veel mensen op een kluitje leven en alles erg is gereguleerd, is dat nodig. Regelmatig verbinding maken met de natuur is onontbeerlijk voor je welzijn.

Op het moment dat ik aankwam in Noord Frankrijk, in een afgelegen en dunbevolkt gebied, voelde ik direct het verschil. Je kunt beredeneren waarom dat zo is, maar eigenlijk doen de beredeneringen er weinig toe. Je voelt gewoon dat het zo is. De energie en sfeer ademen meer vrijheid, meer adem- en zijnsruimte. Relaxtheid, minder verwachtingen, minder ‘moeten’.

Wanneer je nog zuidelijker doorrijdt en ook afgaat van de gebaande paden, wordt dit gevoel alleen maar sterker. Het klimaat zorgt er sowieso voor dat je meer ontspant. Die ontspannen houding kom je ook tegen bij de mensen die zich al langer in deze energie bevinden. Het één versterkt het ander.

Achttien jaar lang bevond ik mij in die zuidelijke sferen. Achttien jaar lang heb ik mij ondergedompeld in de zuidelijke manier van leven en heb ik dat geïntegreerd in mijn zijn.

Waarom ik na achttien jaar de drang had hieruit los te breken en weer terug wilde gaan naar het noorden, naar die minder ontspannen wijze van leven, is mij inmiddels wel duidelijk. Juist omdat ik heb ervaren hoe anders het kan zijn! Zodat ik in het noorden uit kan dragen en voorleven, aan een ieder die ervoor open staat, hoe je op een andere manier in het leven kunt staan. Om daar te laten zien dat je je niet hoeft te confirmeren aan wat er van je verwacht wordt. Dat je authentiek kunt zijn, ook in de middle of chaos. Dat je tegen de stroming in kunt gaan zonder dat je keihard hoeft te roeien. Dat je geen controle hoeft te hebben, omdat dat een illusie is. Dat je niet klakkeloos regels hoeft op te volgen ‘omdat het moet´. Volg je eigen normen en waarden. Volg je hart en je intuïtie. Die geven jou de regels die kloppen. Die liegen nooit.

Nu ben ik uiteraard niet de enige die dit verkondigt en mijn manier is niet de enige om tot dit besef te komen. Er zijn vele wegen die naar het pad tot ‘verlichting’ leiden. Ook de meer donkere paden!


Zorg voor behoud van je eigen trilling

Wat ik heb bemerkt, na enkele maanden verblijf in Nederland tijdens de uitbraak van COVID 19, is dat het veel van jezelf vraagt op om die hoge frequentie te blijven. Je moet stevig in je schoenen staan om je niet omver te laten blazen door de externe omstandigheden; de mensen om je heen, alle ruis die er speelt, de stressfactoren die om je oren vliegen. Af en toe een wandeling in het bos helpt, verbinding zoeken met gelijkgestemde zielen ondersteunt ook, creativiteit laten stromen is een andere manier om jezelf te helpen. Gezelschap van dieren, muziek maken, je onderdompelen in natuurlijk water, mediteren, dansen …

Er zijn vele instrumenten voorhanden om je te helpen binnen in jezelf in balans te blijven terwijl er buiten je allerlei storingen en afleidingen zijn. En natuurlijk; een verandering van die externe omstandigheden zelf, helpt ook!

Mijn verblijf in het zuiden van Europa functioneert dus als een oplaadperiode waardoor ik er straks weer even tegen kan. Waardoor ik me weer extra sterk herinner hoe ik wil leven, welke frequentie ik wil bereiken en overbrengen. Denk nu niet dat het in het zuiden alles alleen maar rozengeur en zonneschijn is. Want niets is wat het lijkt. En niets is alleen maar licht en liefde. Achter ieder licht schuilt iets donkers. Maar toch, het helpt me wel, dit verblijf. Het helpt me in balans te blijven.


Wat is jouw manier om jezelf op te laden? Heb jij voor jezelf helder op welke plek je wilt zijn in deze fase van je leven en waarom? Wat vertelt jouw hart en intuïtie je over wat goed voor je is, welke frequentie je wilt leven en hoe je die het beste kunt ‘pakken’ en behouden? En hoe bescherm je jezelf tegen externe factoren waarvan je voelt dat ze je uit balans brengen? Vertel het me hieronder en deel het met elkaar. Sharing is caring en uiteindelijk is dát de missie die we allemaal hebben hier op Aarde.


Link;

https://vonkmaaktvuur.nl/buitenwereld-versus-binnenwereld/?fbclid=IwAR2he5qs6eUy6Mn3yXWnHnZ1Ci7F3vq3asaFHdLq7hLNns7496Fp4Cs5bvo

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven